Het dieet wordt aangeraden aan patiënten die streven naar een sneller gewichtsverlies.
Indien u medicatie neemt of  in een zwakkere medische toestand verkeert  is een toelatingsattest  van de huisarts voor proteïnedieet vereist zodat deze mee kan opvolgen.

Het dieet op basis van eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor onze spiermassa maar tevens leverancier van levensbelangrijke basisstoffen die het functioneren van ons lichaam waarborgen.
De producten bevatten dus een hoog eiwitgehalte en een laag gehalte aan suikers. Op die manier worden de energiereserves aan suiker uit ons lichaam aangesproken, na deze eerste fase worden de vetten verbrand, dit proces heet men in wetenschappelijke termen ketose. De vetverbranding gaat in vanaf de tweede à derde dag met als resultaat een gemiddeld gewichtsverlies van 5 à 6 kilo op 2 weken. Er worden schitterende resultaten bekomen zodat het dieet als erg motiverend aanzien wordt en dit alles met europees gekeurde, verantwoorde producten.

De producten bieden een ruim assortiment: soepen, omeletten, pizza, eibereidingen, pudding, yoghurt, warme en koude drankjes, brood, koekjes …
Deze producten worden gekozen en aangekocht tijdens de consultatie zodanig dat men toekomt tot de volgende consultatie.
De duur van dit dieet is afhankelijk is van het beoogde gewichtsverlies.
Het proteïnedieet werkt met fases zodat geleidelijk aan terug opgebouwd wordt naar een klassiek, gezond voedingsschema. De duur van een fase wordt steeds bepaald in overleg met de patiënt en is uiteraard afhankelijk van de behaalde resultaten.